Иван-Чай

БИЛКАТА НА СЕВЕРНИТЕ СЛАВЯНИ ИВАН ЧАЙ
Защо Хитлер унищожи лаборатория за производството на „Иван Чай”?
Преди революцията през 1917 г. „Иван Чай” се изнасял в целия свят. Руснаците наричат тази билка божествена. И защо Хитлер унищожил производството му?
В края на 1941 г. вместо към Ленинград Хитлер заповядал танковете да се насочат към село Копорие, за да унищожат обекта „Реката на живота”. Това било кодовото име на експерименталната лаборатория, която произвеждала напитки от лечебни билки по старинни руски рецепти, в основата на които била Иван Чай.
Преди революцията "Иван Чай" се изнасял в целия свят. По времето на Петър Първи Иван-Чаят заема първо място в износа на Русия към Европа,следван от Конопа,Златото и Кожите.
Защо в Русия било прекратено производството на копорски чай?
В края на 19 век популярността му била толкова голяма, че започнала да срива финансовото могъщество на Ост-Индийската чаена компания, която търгувала с индийски чай и намалила вноса на руския чай, а след революцията през 1917 г., когато Англия влязла в Антантата, вносът от Русия бил напълно прекратен. Копорие се разорило.
Незаслужено забравен, въпреки че се доставя редовно по поръчка на императорския двор и се консумира масово в цяла Русия. Чак в днешното време производството е възстановено по древна рецепта и подобрено от производителите със съвременни решения и технологии, които позволяват да се запазят повечето от полезните му качества.

0893690120

Продукти