улей за злато

Green.bg

» портал към по-добър живот.

Капанът

Един плъх наблюдавал през дупката в стената как фермерът и жена му отварят някакъв пакет. каква ли храна имало вътре? За негов ужас плъхът видял да изваждат капан за мишки.
Решил, че е най-добре да предупреди всички животни във фермата:
-В къщата има капан за мишки, капан за мишки в къщата!-викал плъхът.
Кокошката се оваляла в прахта, вдигнала глава и изкудкудякала:
-Извинете г-н Плъх, разбирам колко обезпокоително е това за вас, но мен изобщо не ме засяга. Няма за какво да се притеснявам.
Плъхът отишъл при прасето:
-В къщата има капан за мишки, в къщата има капан за мишки!
-Съжалявам, г-н Плъх-казало със съчувствие прасето, -но не мога да направя нищо освен да се моя за вас, което ви уверявам, че ще направя.
Плъхът се обърнал и към кравата.
-Олеле. Капан за мишки? Аз съм в смъртна опасност.
-Ха-ха-присмяла му се тя.
Накрая плъхът се прибрал в къщата с наведена глава и примирен, че ще трябва сам да се справи с надвисналата опасност.
Същата нощ в къщата се чул звук от щракване на капана за мишки. Жената на фермера се втурнала да види какво се е хванало. В тъмнината тя не видяла, че капанът е защипал опашката на отровна змия. И змията я ухапала.
Фермерът веднага я закарал в болница, където тя скоро вдигнала температура. И понеже всички знаят, че високата температура се лекува най-добре с прясна пилешка супа, фермерът взел брадвата и се запътил към стопанския двор за основната съставка на супата-кокошката.
Дълго боледувала жена му и много приятели и роднини се изредили да седят край леглото и. За да нагости всички, фермерът заклал и прасето.
Накрая след дълго боледуване жената починала. за погребението дошли, толкова много хора, че за да ги нахрани, фермерът трябвало да заколи и кравата.

Джариес Авад

Виж още:

Дискусия по темата..

Напиши Коментар

Панорама - Рилски Висини